0 Geri Bildirimde Bulun
TÜRKİYE’NİN HER YERİNE KARGO 9,90 TL. - 85 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ!
  • TÜMÜ
  • Keratin

    Keratin Nedir?

    Keratin, süper moleküllerden oluşan yapısal protein lifleridir ve çoklu peptid bağlarından oluşur. Hücresel olarak bir dizi dönüşümden geçerek sürekli kendilerini yenilerler. Çekmeye, kopmaya, ezilmeye karşı son derece dayanıklı bir bağ dokusuna sahiptirler. Cildin en üstünde yer alan koruyucu ölü deri tabakasının %85 i, vücutta yer alan kıkırdak doku, saç, kıl ve tırnakların ise ana maddesidir.

    Keratin, Grekçe kökenlidir ve anlambilim açısından “boynuz” kelimesinden türetilmiştir. Canlılarda; saç, kıl, yün, boynuz, tırnak, pençe, toynak Alpha Keratin formundan oluşur. Yılanlarda ve Balıklarda bulunan pullar, Kaplumbağa sırtı, hayvan derisi, kuşların tüyü, birçok balığın iskeleti de Beta Keratin formundadır.

    Canlılarda bulunan Keratin bilim adamlarına oldukça önemli bir keşifte yol gösterici olmuştur: Polimerler. Bugün, çelikten yüzlerce kat daha fazla mukavemet gösteren polimerler basit bir saç telinden ilham alınarak üretilmiştir.

    Kozmetikte Keratin Kullanımı:

    Kozmetikte Keratin genellikle saç ve tırnak bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Ancak, bitkisel kökenli proteinler oldukça geniş kapsamlı olarak cilt bakım ürünlerinin içeriğinde yer almaktadır.

    Saç bakım ürünlerinde kullanılan Keratin 2 farklı yapıdadır:

    1. Hayvansal kökenli olan ve koyun yününden elde edilen Hidrolize Keratin:

    Üretilmesi ve tedariği kolaydır ve oldukça ucuz bir maddedir. Suda çözünmesi zordur o yüzden genellikle saf olarak ya da sıcak process şampuanlarda kullanılırlar. Kullanım oranı doğru ayarlanmazsa saçta ağırlık hissi ve kolay yağlanmaya yol açabilirler.

    2. Bitkisel Kökenli Keratin:

    Soya Proteini, Mısır Proteini, Buğday Proteini, Badem Proteini gibi bitkisel kökenli proteinlerin harmanlanmasından elde edilir. Üretimi ileri teknoloji gerektirir ve hayvansal kökenli keratine kıyasla çok daha pahalıdır. Tedariği Avrupa, İsrail ve ABD li kozmesötik firmaları tarafından sağlanır. Suda rahatlıkla çözünür. Saç bakım ürünlerinde teknik kullanım avantajları, tüketici tercihleri ve insan sağlığını ön planda tutmak gibi sebeplerle ciddi ürünlerde bitkisel kökenli Keratin kullanılır. Suda çözünebildiği için her türlü şampuanda ve diğer saç bakım ürünlerinde kullanılabilir.

    Keratin Ne İşe Yarar?

    Saç telleri, keratin ve sülfür bağlarının bir birleşimidir. Saç telleri ölü olduğundan “saçın beslenmesi” terimi teknik anlamda imkansızdır. Ancak geçici olarak saç tellerinin daha canlı görünebilmesi, dolgunluk sağlanabilmesi, saç uçlarındaki kırılmanın ve çatallaşmanın azaltılması, fön ve ısı işlemlerinden minimum zarar görmesi ve uzun süreli düz saç elde edilebilmesi (Brezilya fönü olarak bilinir) gibi güzellik ve bakım amacıyla Keratin kullanımı tercih edilir. Bu sayede saçın çok daha sağlıklı bir görünüm elde etmesi sağlanır. Ancak, Keratin kullanımı hiçbir şekilde saçın yapısını değiştirmez, saç dökülmesine karşı hiçbir olumlu etki yapmaz. Sadece Keratin içeren ürünlerin kullanımı bırakıldığı anda saç eski haline döner. Ancak unutmamak gerekir ki birçok ürün sadece Keratin değil birçok farklı aktifi de senkronize olarak içerebilir ve kullanılan diğer aktifler bu ürünlerin daha uzun süren kalıcılıkta memnuniyet seviyesini artırabilir.

    Kaynak:
    Kreplak L, Doucet J, Dumas P, Briki F (2004). "New aspects of the alpha-helix to beta-sheet transition in stretched hard alpha-keratin fibers".

  • Mobilite
  • Güvenli
  • Hızlı Kargo
  • Kolay İade
  • Güvenli Ürün
  • Ürün Danışmanı
DERMODAY DÜNYASI
DERMODAY DÜNYASI
Her insan dış görünüşü ve fiziksel özellikleri ile birbirinden farklıdır. Güzellik algısı ülkeden ülkeye, kişiden kişiye değişiklik gösterir. Kozmetik ürünlere gösterilen tercihler kişiler arasındaki farklılığı ifade eder.
DERMODAY ÜCRETSİZ DANIŞMA HATTI: 0 800 314 10 26