![]() ![]() |
|
AKTİF İÇERİK SÖZLÜĞÜ
![]() Arbutin Arbutin,genellikle armut ve dut ağacının olgun yapraklarından elde edilen ve ciltte renk açıcı olarak kullanılan tamamen doğal bir aktiftir.Özellikle uzak doğu ülkelerinde ( Japonya,Kore,Çin,Taiwan vs ) üretilir.Alfa ve Beta Arbutin olarak 2 temel sınıfa ayrılsa da özellikle cilt üzerinde etklili olan tür Alpha Arbutin dir.Azelaik Asit benzeri etki gösterir.Ciltteki fazla melanini inhibe ederek cildin renk ayrışmalarını kısa sürede ( 8-12 hafta ) azaltır.Leke ya da hiperpigmentayon tedavisinde etkili aktiflerden biridir.Cilde uygulanmasından hemen sonra enzimlerle birleşerek fazla tyrosin oksidasyonunu engeller. UV ile oluşan pigmentasyonda da etkili olduğu klinik olarak ispatlanmıştır. Kozmetik amaçlı Ürün formülasyonlarında PH dengesinden dolayı %1 civarında Arbutin kullanılabilirken,kontrollü ilaç formülasyonlarında bu oran %5 e kadar çıkabilmektedir.DERMODAY ( Referans : Antimelanogenic effects of Arbutin.Paik JH, Lee MH. Department of Dermatology, College of Medicine, Kyunghee University , Seaul , Korea ) Aktif içerik sözlüğü dermoday kozmetik dermatologları tarafından hazırlanmıştır. Önceden izin alınmaksızın tamamen ya da kısmen kopya edilerek kullanılması yasaktır. |
3G Bitkisel Kozmetik Tic. Ltd. Şti. - © 2010 Her Hakkı Saklıdır. - Tasarım: PB Bilişim
![]() |