AKTİF İÇERİK SÖZLÜĞÜ



< sözlük giriş   |   A  B  C  Ç  D  E  F  G  H  I  İ  J  K  L  M  N  O  Ö  P  Q  R  S  Ş  T  U  Ü  V  W  X  Y  Z 




Defne ( Laurus Nobilis )

Boyu 20 metreye kadar uzayabilen , yuvarlak gövdeye ve sık dallara sahip bir ağaçtır.7,5-10 cm aralığında oval uzun yapıda kalın yaprakları , sarımsı ya da yeşilimsi ama genellikle beyaz çiçekleri,olgunlaştığında koyu mor renkli tek çekirdekli etli meyvelerı vardır.Yaprakları uçucu yağ içeriği ile kullanılabildiği gibi baharat olarakta tüketilebilmektedir.Defne meyveleri de uçucu yağ ve diğer yağlar bakımından zengindir.Defne ağacının tümünden elde edilen yağlar kozmetikte tahriş giderici olarak kullanılabildiği gibi hoş kokusuyla sabun ve şampuan yapımında da yoğun olarak tercih edilmektedir.







Aktif içerik sözlüğü dermoday kozmetik dermatologları tarafından hazırlanmıştır. Önceden izin alınmaksızın tamamen ya da kısmen kopya edilerek kullanılması yasaktır.
3G Bitkisel Kozmetik Tic. Ltd. Şti. - © 2010 Her Hakkı Saklıdır. - Tasarım: PB Bilişim