AKTİF İÇERİK SÖZLÜĞÜ



< sözlük giriş   |   A  B  C  Ç  D  E  F  G  H  I  İ  J  K  L  M  N  O  Ö  P  Q  R  S  Ş  T  U  Ü  V  W  X  Y  Z 




Jojoba ( Simmondsia chinensis )

Anavatanı ABD ve Meksika olan sıcak ortamları seven, maximum 2 metreye ulaşabilen,kalın yapraklı,meyvelerinin yağından yararlanılan bodur bir bitkidir.Kozmetikte meyvelerinin yağı kullanılır.İyi bir nemlendiricidir ve exotik kokusuyla kozmetik ürünlere doğallık katar.DERMODAY.


( Referans : Steven J. Phillips, Patricia Wentworth Comus (eds.) (2000). A Natural History of the Sonoran Desert. University of California Press. 256–257 )






Aktif içerik sözlüğü dermoday kozmetik dermatologları tarafından hazırlanmıştır. Önceden izin alınmaksızın tamamen ya da kısmen kopya edilerek kullanılması yasaktır.
3G Bitkisel Kozmetik Tic. Ltd. Şti. - © 2010 Her Hakkı Saklıdır. - Tasarım: PB Bilişim