AKTİF İÇERİK SÖZLÜĞÜ



< sözlük giriş   |   A  B  C  Ç  D  E  F  G  H  I  İ  J  K  L  M  N  O  Ö  P  Q  R  S  Ş  T  U  Ü  V  W  X  Y  Z 




Soja hispida oil ( soy extract,soya ekstresi )

Soya bitkisinin extresidir.Ciltte yoğun anti-oxidan etki ve tahriş giderici etki yapar.Serbest radikallere karşı etkin mücadele eden bitkisel ajanların önde gelenlerindendir.Özellikle yaşlanma karşıtı olarak üretilen dermokozmetik ürünlerin etkinliğini arttırmak,cildin kendi collagen dengesini kurmasına yardımcı olmak,cilt dokusunu kalınlaştırıp elastikiyetini yükseltebilmek amacıyla ürün içeriğine katkıda bulunur.fareler üzerinde yapılan bilimsel çalışmalarda soya kullanımının ciltteki hyaluronik asit üretimini ve sentezini artırdığı tespit edilmiştir.Aynı zamanda soya sütü ve diğer soya bileşiklerinin ciltte oluşabilen güneş hasarlarını onarmada iyi bir destek olduğu da aynı çalışmalarda ortaya çıkmıştır.Saç gelişimi ve homojen olmayan ten renginin düzenlenmesi konusunda etkisi bulunduğu iddia edilmekle birlikte bu konuda bağımsız yapılmış bilimsel bir çalışma henüz yoktur.DERMODAY.

( Referans : Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology, May–June 2002, pages 175–183 ve Journal of the American Academy of Dermatology, June 2005, pages 1049–1059 ve Skin Pharmacology and Physiology, 2003, pages 108–116 ve Photochemistry and Photobiology, May-June 2005, pages 581–587 )






Aktif içerik sözlüğü dermoday kozmetik dermatologları tarafından hazırlanmıştır. Önceden izin alınmaksızın tamamen ya da kısmen kopya edilerek kullanılması yasaktır.
3G Bitkisel Kozmetik Tic. Ltd. Şti. - © 2010 Her Hakkı Saklıdır. - Tasarım: PB Bilişim