AKTİF İÇERİK SÖZLÜĞÜ
Muira puama ( Ptychopetalum olacoides bark extract )
Brezilya yağmur ormanlarında yetişen bodur ( max 5 mt ) ve “kuvvet ağacı” olarak bilinen bitkinin extraktı.Uzak doğuda ginseng ne kadar yoğun kullanılıyor ise brezilya yağmur ormanlarında da yüzlerce yıldır muira puama aynı yoğunlukta ve neredeyse her derde deva bir “ilaç” olarak kullanılmaktadır.Amazon yerlileri bu mucize bitkiyi romatizmadan sexuel sorunlara,adet düzensizliğinden saç dökülmesine hatta gribe kadar birçok konuda kullanmışlardır.1950 yılında Brezilya Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç olarak kabul edilmiş ve bu tarihten sonra da tüm dünyada muira puama üzerine birçok klinik çalışma yapılmıştır.Cilt bakımında kullanımı ise yatıştırıcı,antioxidan ve hücre yenileyici etkisinden yararlanmak amacıyladır.DERMODAY.
( Referans : Siqueira, I. R., et al. “Psychopharamcological properties of Ptychopetalum olachoides Bentham (Olacaceae).” Pharmaceutical Biol. 1998; 36(5): 327–34 ve Hanawa, M., et al. “Composition containing an extract from muira puama root and plant worm extract.” Taisho Pharmacuetical Co., Ltd., Tokyo, japon, 2000 http://www.rain-tree.com )
Aktif içerik sözlüğü dermoday kozmetik dermatologları tarafından hazırlanmıştır. Önceden izin alınmaksızın tamamen ya da kısmen kopya edilerek kullanılması yasaktır.
|