![]() ![]() |
|
AKTİF İÇERİK SÖZLÜĞÜ
![]() Macadamia ternifolia Anavatanı Avustralya olmakla birlikte Hawai ve Kenya’da da yoğun olarak yetişen pembe çiçekli,meyveli ve cevizimsi meyvesinin yağından yararlanılan bir tropikal bitkidir.Yağı ve extraktı açık sarı renklidir. İyi bir anti-oxidandır.Yoğun triglycerides ve palmitoelic asit içeriğiyle ( %20 civarında ) cilt sebumuna benzer bir kompozisyon oluşturur .Macademia ternifolia insan cildinin bakımı için çok değerlidir ve trigliserid olarak cilt tarafından kolayca emilir. Cildin yağ oranını düzenler, bu nedenle cildi genç tutar. Sebumda bulunan doymuş yağ oranı yaşam boyu aynı kalır; palmitolein asit miktarı ise yaşa bağlı olarak değişiklik gösterir. 20 li yaşlarda oranı maksimum değerlere ulaşırken daha sonra hızla düşer. Bu nedenle cildi genç tutabilmek için, palmitolein asit kayıplarını azaltmak büyük önem taşımaktadır. Macademia Ternifolia zor tedarik edilebilen ve ender kozmetik ürünlerde bulunan bir epidermal ajandır.DERMODAY. Referans : Mueller, F.J.H. von (1857) Account of some New Australian Plants. Transactions of the Philosophical Institute of Victoria 2: 72 Type: Macadamia ternifolia F.Muell Aktif içerik sözlüğü dermoday kozmetik dermatologları tarafından hazırlanmıştır. Önceden izin alınmaksızın tamamen ya da kısmen kopya edilerek kullanılması yasaktır. |
3G Bitkisel Kozmetik Tic. Ltd. Şti. - © 2010 Her Hakkı Saklıdır. - Tasarım: PB Bilişim
![]() |