AKTİF İÇERİK SÖZLÜĞÜ
Jojoba ( Simmondsia chinensis )
Anavatanı ABD ve Meksika olan sıcak ortamları seven, maximum 2 metreye ulaşabilen,kalın yapraklı,meyvelerinin yağından yararlanılan bodur bir bitkidir.Kozmetikte meyvelerinin yağı kullanılır.İyi bir nemlendiricidir ve exotik kokusuyla kozmetik ürünlere doğallık katar.DERMODAY.
( Referans : Steven J. Phillips, Patricia Wentworth Comus (eds.) (2000). A Natural History of the Sonoran Desert. University of California Press. 256–257 )
Aktif içerik sözlüğü dermoday kozmetik dermatologları tarafından hazırlanmıştır. Önceden izin alınmaksızın tamamen ya da kısmen kopya edilerek kullanılması yasaktır.
|