AKTİF İÇERİK SÖZLÜĞÜ



< sözlük giriş   |   A  B  C  Ç  D  E  F  G  H  I  İ  J  K  L  M  N  O  Ö  P  Q  R  S  Ş  T  U  Ü  V  W  X  Y  Z 




Hyaluronic acid( sodium hyaluronate )

Hyaluronik asit bilinen en güçlü nem tutucudur,(moisture magnet ) nem mıknatısı olarak bilinir ve Polisakkarit yani doğal şekerdir. Tamamen doğal yollardan cildin dolgun görünmesini sağlar. Kendi ağırlığının 1000 katı su tutabilme özelliğiyle cildin sürekli nemli kalmasına yardımcı olmaktadır.Normalde insan vücudunda hücreler arası seviyede hyaluronik asit bulunmaktadır. Cildimizi genç ve diri gösteren güç hyaluronik asidin gücüdür.Ancak ilerleyen yaşla beraber ciltteki oranı azalır ve topikal ürünlerle bu kaybın telafi edilmesi gerekir.Cilt bakım Ürünlerinde kullanılması son derece hayati olan bu aktif aynı zamanda yara iyileştirici özelliğe de sahiptir.İnsanlar yaşlandıkça derinin dermis tabakasında bulunan elastin ve kollajen liflerin kalitesi bozulmakta ve buna bağlı olarak, yüz kırışıklıkları oluşup derinleşmektedir. Hyaluronik asit özellikle yüzün alt yarısındaki çizgilerin azaltılması ve dudakların kalınlaştırılması için kullanılmaktadır.DERMODAY.


( Referans : Effect of chondroitin sulfate and hyaluronic acid on gene expression in a three-dimensional culture of chondrocytes.Nishimoto, Shohei; Takagi, Mutsumi; Wakitani, Shigeyuki; Nihira, Takuya; Yoshida, Toshiomi.Hokkaido university,JAPON . journal of Investigative Dermatology (1994) 103, 576–579; doi:10.1111/1523-1747.Application of Angiogenic Oligosaccharides of Hyaluronan Increases Blood Vessel Numbers in Rat SkinA Sattar, P Rooney S Kumar D Pye DC West I Scott and P Ledger.Department of Pathological Sciences, University of Manchester, England)






Aktif içerik sözlüğü dermoday kozmetik dermatologları tarafından hazırlanmıştır. Önceden izin alınmaksızın tamamen ya da kısmen kopya edilerek kullanılması yasaktır.
3G Bitkisel Kozmetik Tic. Ltd. Şti. - © 2010 Her Hakkı Saklıdır. - Tasarım: PB Bilişim