![]() ![]() |
|
AKTİF İÇERİK SÖZLÜĞÜ
![]() Aloe Vera ( sarısabır ) Asphodelaceae,Aloes extractum.Zambakgiller familyasına ait neredeyse 400 den fazla türü bir arada barındıran ve yaşam sürecinde sadece 2 kez sarı renkli çiçekler açabilen bitkiler topluluğudur.Ancak kozmetik ürünlerde en çok tercih edilen tür Aloe Vera Barbadensis'dir.Anavatanı Sudan, Somali, Sokotra adası olup zamanla tropik ve subtropik iklimin hakim olduğu bir çok yere yayılmıştır.Özsuyunda 18 amino asit,20 mineral,12 vitamin bulunur( A, C, E, B1, B2, B6,B12,folik asit içerir ) Dünya sağlık örgütünün ( WHO ) seçilmiş tıbbi bitkiler listesinde yer almaktadır.Yapısındaki glycyrrhetinic asit adrenokortikoid benzeri etki gösterir. Hafif ve orta şiddetli 60 psoriazisli hastada yapılan çift kör kontrollü çalışmada, % 0,5 aloe vera kremin plasebodan daha etkili olduğu gösterilmiştir . Nemlendirici,Yara iyileştirici,tahriş önleyici etkisi ve hoş kokusundan dolayı kozmetik cilt bakım ürünlerinde yoğun olarak kullanılmaktadır.Geniş biokimyasal yapısından dolayı üzerinde hala ciddi araştırmalar yapılmaktadır.DERMODAY. ( Referans : Akinyele BO, Odiyi AC (2007) Comparative study of the vegetative morphology and the existing taxonomic status of Aloe vera L. Journal of Plant Sciences 2(5):558–563 ) Aktif içerik sözlüğü dermoday kozmetik dermatologları tarafından hazırlanmıştır. Önceden izin alınmaksızın tamamen ya da kısmen kopya edilerek kullanılması yasaktır. |
3G Bitkisel Kozmetik Tic. Ltd. Şti. - © 2010 Her Hakkı Saklıdır. - Tasarım: PB Bilişim
![]() |